Tel nummer
06 411 64659
Openingstijden
alleen op afspraak

FAQ

FAQ Permanent Make-Up

1. Wat is Permanent Make-Up?
Permanent Make-up is een niet-chirurgische behandeling die ervoor zorgt dat pigmenten worden aangebracht onder het huidoppervlak waardoor het eruit ziet als make-up. Permanent make-up dient ter verfraaiing van de wenkbrauwen, ogen en lippen.

2. Wat zijn de voordelen van Permanent make-up?

* Het is volledig waterproof
* Je hoeft geen make-up meer mee te nemen in je tas.
* Geen vlekken of uitgelopen make-up
* Je hoeft niet meer vroeger op te staan om je make-up te doen.
* Je hoeft je make-up niet meer een paar keer per dag bij te werken.
* Je ziet er op elk moment van de dag geweldig uit
* Het is een lang houdende behandeling

3. Voor wie is Permanent make-up geschikt?

Deze behandeling is voor elke vrouw geschikt ongeacht huidskleur of leeftijd.Het wordt niet geadviseerd een Permanent Make-up behandeling aan te gaan in geval van:* Diabetes
* Dermatologische Ziekten
* Hoge bloeddruk
* Verminderde bloedstolling
* Psychologische instabiliteit
* Zwangerschap
* Verschillende huiduitslag (acne, herpes) in het gebied van de beoogde uitvoeringsprocedures

4. Doet het pijn?
Je kunt er verzekerd van zijn dat er geprobeerd zal worden om je zo veel mogelijk comfort te bieden tijdens de behandeling. Over het algemeen wordt deze behandeling niet zo pijnlijk gevonden.

5. Is Permanent Make-Up veilig?
Het is uiteraard erg veilig. Vele eisen worden gesteld aan de producten en aan de algehele hygiëne. Er wordt tevens gebruikt gemaakt van steriele wegwerpnaalden van hoge kwaliteit. Wij werken bovendien uitsluitend met gecertificeerde pigmenten.

6. Is er een risico op infectie?
De risico op een infectie is ontzettend klein aangezien er heel veel hygiënische maatregelen worden genomen om dingen als infecties te voorkomen. Bovendien worden er ook medicaties geadviseerd en nabehandelingsmaatregelen geadviseerd.

7. Is het duur?
Als je kijkt naar hoe lang het duurt en het effect ervan is het absoluut niet duur. Bovendien zijn de producten en pigmenten van hoge kwaliteit waardoor een goede behandeling gewoonweg niet goedkoop kan zijn. Als er hogere prijzen zijn, is dit vaak dus juist het teken dat er gebruik wordt gemaakt van goede producten.

8. Hoe lang blijft het zitten?
Het blijft zitten van een aantal maanden tot zelfs een aantal jaren. Dit hangt volledig af van de after-care en hoe snel het lichaam haar cellen opnieuw opbouwt. Bovendien moet de behandelde zone in de eerste 4 weken niet worden blootgesteld aan UV-stralen, chloor, zout of saunas aangezien deze het effect van de behandeling verminderen.

9. Wat houdt de genezingsperiode in?
Op de 2e dag na de behandeling, zal er een lichte droogheid ontstaan die er na een paar daagjes afvalt. Gedurende deze tijd zal de gepigmenteerde zone iets donkerder eruit zien dan u heeft gewenst. Nadat het droge gedeelte eraf valt, zal de kleur tot 30% lichter worden.

10. Wat kan ik verwachten na de procedure?
Meteen na de behandeling zal er een kleine zwelling ontstaan en de behandelende zone zal iets roder worden, dit zal na 2 – 4 uur vanzelf wegtrekken. Bijna alle activiteiten kunnen meteen worden uitgevoerd na de behandeling. Eerst zal de behandeling iets donkerder zijn dan gewenst, maar dit zal na een aantal dagen wegtrekken en voor een erg natuurlijk effect zorgen.

11. Hoe lang duurt de procedure?
Ongeveer 1 tot 2 uur zal de behandeling in beslag nemen. Het hangt er uiteraard vanaf welke zone zal worden behandeld. Voor de zekerheid zal er voor 2 tot 3 uur worden gepland zodat er rustig kan worden gewerkt en de klant goed bij de behandeling kan worden getrokken.

12. Kan ik erna make-up dragen?
Ja, dit is uiteraard mogelijk. Wij adviseren echter eerst niet wrijvende bewegingen uit te voeren over de behandelde zone. Ook adviseren wij gebruik te maken van nieuwe borsteltjes of appllicators totdat het is genezen. Zodra de ‘wondjes’ zullen zijn genezen, kunt u zoveel make-up dragen als gewenst.

13. Kan ik meteen na de behandeling zwemmen of sporten?
Sporten liever niet op de dag van de behandeling, daarna is het prima. Wij adviseren echter wel om op z’n minst 7 dagen zwembaden en sauna’s te ontwijken.
Lees deze nazorg instructie svp zorgvuldig door.

14. Moet ik mijn medische gegevens ergens invullen?
Ja, samen gaan wij voor de behandeling het invulformulier in. Hier zullen verschillende vragen worden gesteld, onder andere over uw medische toestand. Er zal echter alleen worden gevraagd naar de medische gegevens die van toepassing zijn. Ook is het belangrijk voor het adviseren van de nabehandeling.

15. Een afspraak afzeggen?
Bent u voor een al gemaakte afspraak verhinderd?
Bel dan tenminste 24 uur voor de afspraak, anders ben ik helaas genoodzaakt om 50% van de kosten van de behandeling in rekening te brengen.
Dit geldt ook voor de tweede behandeling.

Wat onze klanten over ons zeggen.